Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че няма вражда с Христо Стоичков. От известно време шефът на футболната ни централа опитва да стопли отношенията, като дори е изпратил покана на Камата за 50-годишния си юбилей, който е на 12 февруари.

“Аз нямам директна вражда с Порточанов. Със Стоичков - абсолютно не. Казвам го категорично. Такъв съм си аз. Може би това ми е грешката, много съм доверчив. Не съм отмъстителен. Порточанов може би има някакъв реваншизъм, беше с мен в първия Изпълкома, на втория не го предложих. Дали сме легитимни?! Чакаме трета инстанция – ВКС, да реши. Ако не сме, да видим кой е, за да свика следващия Конгрес. Пред УЕФА и ФИФА сме законни”, отсече Борислав Михайлов в предаването “Всяка неделя”.

Президентът на БФС коментира и наказанието след скандалния финал срещу ЦСКА през 1985 година: “Теслата беше голяма. Като чух чичко Филипов, който каза, че тези и тези са изключени завинаги от физкултурното движение, беше ужасяващо. С течение на обстоятелствата аз и Наско бяхме възстановени след 1 година, колегите ги възстановиха след Световното в Мексико. Една година да живееш с мисълта, че не можеш да тренираш и играеш…Пратиха ме на работа в рекламния отдел на “Левски”, но не им изглеждаше достатъчно сериозно наказание. И затова отидох да работя в депо в Подуене. Там беше по-приемливо. Всеки ден от 8 до 17:30 часа на работа, с канетката, с престилката и така. Това беше време, в което човек нямаше как да разбере дали въобще ще бъдеш възстановен.”

“Една от мечтите ми е да направим базата за националния отбор. Хора, които обичат и са родени да пречат, ни спъват. Има една група мними реститути, които си мислят, че тази земя е тяхна, и подават жалба срещу всяка една наша стъпка. Ние печелим делата на всички инстанции, последното от които преди четири дни. Има опасност да изпуснем срока за помощ от УЕФА, въпреки че съм в Изпълкома. Надявам се строежът да започне до 10-14 дни. Платини пристига на 27 март в София. Общата стойност на проекта е 14 милиона лева”, допълни Михайлов./БЛИЦ