Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след победа на националния тим на България срещу Грузия с 4:1 в контрола, че родната футболна централа ще се съобрази с решението на съда да бъде свикан извънреден конгрес на 12 октомври. Босът на родния футбол допълни, че няма да позволи да има разнобой и война, а не пропусна и да похвали националите за убедителния успех в приятелската среща.

"Приятелските мачове на днешно време не са както преди. Много съм доволен от целия лагер. Хубаво е, че има много млади момчета. Треньорът използва нови играчи и победихме с много добър резултат. Това е важното за тяхното самочувствие. Ясен Петров си има договор. Имаме още три мача квалификационни и една контрола“, започна Михайлов за националния тим.  

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Към момента има конгрес, свикан от съда и един от Изпълкома. Може да има и три конгреса. Никой не забранява бройката на конгреси. Няма да позволим да има разнобой и война във футбола, както се случва в други сфери на нашия живот. Ще си има конгрес. На него хората, които ще се кандидатират, ще имат възможност да убедят делегатите кой е по-добрият избор. Война няма. Преекспонира се много. Това е футбол и БФС организира футболният живот в България. Няма нищо специално“, коментира Михайлов горещата тема на деня. 

„За пръв път се случва това нещо. Доста е странно, че съдът го реши. Ние ще се съобразим с решението на съда, но никой не знае дали сега или март ще има конгрес. Въпросът е да е организиран правилно и на време. Делегатите са много. Трябва да се правят документи. Не е лека работа. Не ни пристиска съдът. Четири месеца си ходим по делата. Щом така е решил съдът, сме длъжни да се съобразим. Това е прецедент. Един месец не е много време за организирането на такъв конгрес. Не си вадим никакви изводи. Едни хора искат да има извънреден конгрес. Не са спазени документите. Една жена решава, отчита набързо всичко, не се съобразява с проверката. Очевидно съдията е взел друго решение. Няма какво да оспорваме и не може да си направим изводи. Трябва да сме справим с този един месец. Ако не успеем, ще отидем на друг конгрес. За мен няма смисъл за извънреден конгрес. Пандемията е извънредното обстоятелство в страната. Моите колеги два пъти отмениха конгрес. За нещастие пак сме в пандемия. Догодина си има редовен конгрес. Тогава изтича мандатът. Всички ще могат да се подготвят. Това обаче няма значение щом съдът така е решил. Вие първи ще разберете кога ще има конгрес и кога ще бъде“, завърши босът на БФС.