Драголюб Симонович се оказа помощник на старши треньора на ЦСКА Димитър Пенев. Това обяви президентът на клуба Димитър Борисов. Босът отрече Дуци да е наставник, тъй като сърбинът не притежава никакъв треньорски лиценз и според футболните закони няма право да води дори тренировките, за което БЛИЦ ви информира нееднократно. Сърбинът постоянно изтъква, че е главен мениджър, а сега Борисов заяви, че е и помощник на Стратега.

"Старши треньор на отбора е Димитър Пенев. Помощници са Адалберт Зафиров и Драголюб Симонович. Дуци също е главен мениджър. Пенев задава указанията и тренировките ги водят Адалберт Зафиров и Симонович. Дуци е изцяло подчинен на Пенев", заяви Борисов.

"Искаме Пенев да развива младите таланти, които са в нашия клуб. Изцяло той води тренировките, другите му помагат", доуточни в студиото на ТВ7 босът на "армейците".

"Димитър Пенев е и почетен президент на ЦСКА. Той не може да бъде маска... име е в България. Симонович беше главен мениджър, когато дойде при Радуканов. Сега е и помощник. С Димитър Пенев се разбираме прекрасно", продължи босът на "червените".

Водещият Николай Бареков попита Борисов за "черното тото" и му поиска мнението за онова 0:3 за ЦСКА от Миньор (Перник).

"Тогава треньор беше Любослав Пенев. Той ви гостува вчера, защо не го питахте? Няма нищо съмнително, че бихме "Левски". Какво странно има в това. В УЕФА има специален отдел, който следи залаганията. Проверете и ще видите, че ЦСКА никога не е разследван. А и мога да ви кажа, че всеки един футболист в "Левски" и ЦСКА се има поне с двама журналисти. Ако тръгне нещо да се урежда, значи 24 журналисти ще го разберат веднага. Това не може да се случи в отбори като ЦСКА и "Левски". Няма нищо съмнително в това да ги бием на "Герена", каза Димитър Борисов.

"В добри отношения съм с Бойко Борисов. Той не търси спонсор само на "Левски". Гледа да помага на всички отбори. Вижте, че намери спонсор и на Берое, преди това на "Ботев" (Пловдив). На нас също помогна с наема на стадиона. Надявам се след време да потърси спонсор и на ЦСКА", добави босът на "армейците".

Борисов каза още, че ЦСКА има забавяне с една-две заплати. "Бюджетът на клуба е между 6 и 7 милиона лева. Има заплати между 10 и 15 000 евро, но има и между 2 и 3 хиляди лева", каза босът на ЦСКА, който коментира и раздялата с Милен Радуканов - "С него постигнали едно ниво и смятахме, че трябва да надграждаме. В добри отношения сме с Радуканов. Няма причина да бъдем в конфликт. Искахме ЦСКА да върви по-нагора, да се надгражда и да бъде започнато налагането на младоци, което е силата на Пенев. Искаме да играем атрактивен футбол и да радваме феновете. Взехме 5-6 момчета, които не помирисаха терена при Радуканов. Пенев ми обеща, че ще развива млади футболисти."