Премиерът Бойко Борисов обясни дали държавата би дала кредит на Левски, след като от "Герена" го помолиха за това чрез официално писмо.

"Аз съм фен на много отбори. Прочетох писмото и говорих с Павел Колев. Относно стария им собственик (б.р. - Васил Божков) - да се обърнат към прокурорите. Аз не искам да се бъркам там. Левски имат отворена сметка, по която могат да си набират средства. Щом искат кредит, ще им дадем! Можем да намерим кредит и да осигурим договор за реклама", обяви Борисов на брифинга си след срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

"Но не можем да дадем и преведем пари на клуб с неясен собственик. Първо трябва да се изясни собствеността на Левски. Да го направят и да дойдат с добро предложение. Ако не го направят, значи Левски не им е ми", подчерта министър-председателят.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Винаги сме помагали - стадиони, осветления... добре дошли са. Всеки фенклуб и спортен клуб съм ги приемал винаги. Много шалчета са ми дали за това, че сме помогнали на не един клуб. На Левски трябва да се намери начин да се помогне, "за" съм", добави Бойко Борисов.

"Тепърва ще се следи как се подновяват големите първенства и ще се преценява как да се процедира с нашето. Футболът липсва на всички. С него минава времето на хората, мислят за нещо различно от коронавируса. Тази игра ги забавлява и разтоварва", каза още Борисов.