Кратка визита на стадион „Ивайло“ направи премиерът Бойко Борисов, който бе във Велико Търново за откриването на новата пивоварна „Бритос“. Той получи покана от Цанко Цветанов да се срещне с ръководството на Етър и се отзова с готовност.

На стадиона премиерът, който бе заедно с кмета Даниел Панов, бе посрещнат от шефовете на клуба. Бойко Борисов и градоначалникът се отправиха директно вътре в стадиона, където кметът го запозна с предстоящите ремонти. Двамата говориха за оправянето на тревното покритие на терена, за предстоящото поставяне на осветление. Докато обсъждаха, общински работници вече махаха седалките от сектора на агитката. Даниел Панов обясни, че има проект за осветлението и че фирма „Зеленков” е направила това на стадиона в Разград, което бе посочено като пример от министър-председателя. Поставянето на още седалки и боядисването на козирката във виолетово с надпис Етър са други от набелязаните дейности по съоръжението. От поливна система за терена и нова лекоатлетическа писта има нужда още „Ивайло”.

Бойко Борисов изслуша информацията за ремонтните дейности, след което слезе във фоайето. Там премиерът получи като подарък шал, шапка и флагче на Етър от двамата представители на фенклуба Цветомир Бояджиев и Венелин Русанов. От прокуриста на великотърновския клуб Стефан Атанасов пък Бойко Борисов получи фланелка с №13 и с името си на гърба. Домакините бяха подготвени с факта, че премиерът играе само с номер 13, тъй като е роден на 13 юни.

Цанко Цветанов му представи собствениците на Етър.

"Как се казва фирмата ви и с какво се занимава", обърна се Бойко Борисов към турския акционер Фейзи Илханлъ, който му обясни за бизнеса си. После на министър-председателя бяха представени и Радослав Владев и Красимир Гърдев, като Борисов се поинтересува кой какви финансови ангажименти има към клуба и им благодари. Даниел Панов пък му обясни, че общината притежава 34% от акциите в клуба.

"Ще говорим подробно по-нататък като се видим", вметна премиерът. Пред стадиона той бе помолен от журналистите да позира с подарената му виолетова фланелка и не пропусна да се пошегува: „След тази снимка сега ще трябва да намеря пари“.

Размяната на шеговити реплики продължи и с Цанко Цветанов, като Борисов уточни, че въпреки своя №13 играе като централен нападател.
„Ние търсим и централен нападател“, реагира веднага старши треньорът на Етър.

Накрая премиерът бе запитан от журналистите дали ще помогне за реконструкцията на стадиона - „Ще се опитаме да направим нещо.“