Босът на ЦСКА Димитър Борисов призна, че в клуба има забавяне на заплатите.

"Дължи по една на футболистите", заяви босът на "армейците".

Борисов добави, че три клуба чакат пари от ЦСКА. "Имаме да се издължаваме със Сливен, Пирин, както и с Миньор за Румен Трифонов. Тряба да им доплатим още малко. С Черноморец сме се оправили за Мишел Платини", продължи пред RING.BG босът на "армейците".

Преди дни кметът на Сливен Йордан Лечков заплаши, че до края на седмицата си иска парите за Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и Здравко Чавдаров.

"Мога да му кажа, че ще изчистим дълга си, когато имаме пари. Като нямаме, как да го сторим. Миналата седмица се разбрахме с Лечков, че ще му платя, когато мога", заяви Борисов.

"Изграждаме голяма база на Панчарево. Идеята ни е да има 5-6 терена, нови съблекални. Целта е там да преместим всички юношески отбори, както и мъжкия. Ремонтът ще ни излезе около 3-4 милиона лева", заяви Борисов.

"В организационен план е спокойно в клуба. В спортно-технически - Емил Костадинов и Павел Дочев работят. Не мога да преценя какво е състоянието на отбора в момента. Като цяло ми хареса играта в последната контрола. Настроението в съблекалнята е спокойно. Привлякохме новите с цел атакуване на шампионската титла. Селекцията не е завършен процес. По нея работи Емил Костадинов, по привличането на така чакания централен нападател. Аз лично не съм набелязал такъв. Костадинов води разговори", добави Борисов.

Той добави, че цената на ирландския нападател на Селтик Килиън Шеридън е малко над 200 000 паунда.

"Не привличаме безразборно чужденци. Грило бе гледан от Методи Томанов в Италия. Акуаро също сме го наблюдавали. Чужденците ни излизат по-евтино от българските футболисти. Наемът на Спас Делев от Пирин е 150 000 евро. Грило ни излезе под 100 000 евро. Досега италианци в ЦСКА не е имало, но вече има", заяви Борисов.

Той коментира и справката в Търговския регистър, която показа, че ЦСКА е на загуба за миналата година с 11 милиона лева. "Покрихме над 22 милиона борчове, приходи почти няма. Този сезон очаквам с продажбата на футболисти да подобрим баланса. За влизането в Лига Европа има добър бонус, другото ще е от фен артикулите, билети и карти. Намалихме фонд работна заплата с 3 милиона лева. Заварихме от Александър Томов 120 служители, като сведохме до минимум тази бройка", каза още Борисов.

"Засега сме доволни от работата на Павел Дочев и Емил Костадинов. Много благодаря на Емо, че ме отмени в спортно-техническите неща, с които преди аз се занимавах. Дочев пък успя да внесе спокойствие в съблекалнята. Избирането на румънеца Йоан Андоне за треньор на ЦСКА бе голяма грешка", сподели Борисов.

"С Иво Иванов изобщо не се бъркаме в спортно-техническата работа на клуба. Ходим на мачовете като фенове", продължи босът на "червените". /БЛИЦ