Борусия (Дортмунд) се интересува от национала Благой Георгиев. Ръководството на германкия клуб дори е отправило официално запитване за цената на футболиста на Терек (Грозни). Още от миналата година отборът от Дортмунд следи Георгиев.

През зимата Благо премина в тима от чеченската столица Грозни срещу 1,5 милиона евро, платени на Славия. Халфът бързо се превърна в основен играч на отбора, ръководен от бившия треньор на Левски Вячеслав Грозни. Той обаче нямал нищо против да се завърне в Германия през лятото при добра оферта за руския клуб. Благо дори бил готов да получава по-ниска заплата, отколкото в момента в тима от Грозни.

Известният с дълбоката си набожност халф изкара сезон 2007/08 в Дуисбург. Въпреки че изпадна със "зебрите", Благо направи силни мачове и си създаде добра репутация. Това доведе до интерес към него през зимната пауза на настоящото първенство от Шалке 04. Играчът обаче потегли към Русия.

Борусия прави много силен пролетен полусезон в Бундеслигата и след 6 поредни победи заема 5-ото място във временното класиране, което дава право на участие в заместителя на турнира за купата на УЕФА - Лига Европа.

Освен от Георгиев Терек може да бъде напуснат през лятото и от другия българин там - Валентин Илиев, и пак в посока Германия. Защитникът е в плановете за селекция на Кьолн, информира "24 часа". Илиев не успя да се справи с Мартин Кушев, когото трябваше да пази персонално в бъларското дерби с Амкар. Таранът на гостите от Перм вкара головете за равенството 2:2 срещу Терек и бе избран за №1 в своя отбор. В състава на домакините това признание заслужи Георгиев. Благо бе спънат за дузпата, вкарана от Панку, а освен това му асистира за второто попадение. /БЛИЦ