Собственикът на Светкавица Петко Матеев обяви в култово изказване пред БЛИЦ, че става старши треньор и именно той ще реди състава за мачовете от пролетния дял на първенството в "А" група. Бай Петко е убеден, че ще направи така, че "мълниеносците" да бъдат част от елита и през следващия сезон. Поводът да потърсим г-н Матеев беше раздялата на Светкавица с Никола Спасов и да разберем името на новия старши треньор.

"За какъв треньор ме питате? Кой да назначавам? Аз ще водя отбора, ставам треньор, ще бъда мениджър! Ще стоя долу на пейката и ще давам наставления по време на мачовете. Пламен Донев има лиценз, но аз ще редя състава", обяви шокиращата вест Петко Матеев.
2.jpg
"Какъв е проблемът аз да бъда треньор? Футболът в България е много лесен. А и треньорите да не би да са по-умни от мен. Ръководя 500 човека, че 22-ма футболисти ли няма да мога да оправя. Наистина футболът у нас е лесен. Имаш пари, плащаш, купуваш скъпи футболисти и те сами играят", продължи босът на Светкавица.

"Работя по селекцията. Постоянно пътувам. Ходя в Бразилия, Испания... сега при нас пристигнаха двама сенегалци, имаме и един аржентинец. Очакваме да дойдат трима бразилци и двама от Испания", коментира Бай Петков пред БЛИЦ зимната селекция в тима си.

"Със сигурност няма да изпаднем от "А" група. Бъдете сигурни, че ще останем. Дори през следващия сезон атакуваме място в шестицата. Другите отбори не са по-добри от нас. Ще записваме победи през пролетта", категоричен е босът на Светкавица, който не беше словоохотлив по темата за раздялата с Никола Спасов. Матеев единствено каза, че досегашният наставник на отбора му не е уволнен, а са стигнали до раздялата, тъй като е трябвало да отиде да се лекува.

Изключвайки шегите на култовия бос на клуба от Търговище, БЛИЦ разбра, че фаворит за заместник на Никола Спасов е Альоша Андонов, който за последно беше начело на Бдин (Видин).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ