Ръководството на ЦСКА измисли хитър ход, за да прецака Черноморец (Бургас). "Акулите" очакват 50% от сумата по продажбата на Мишел Платини в Динамо (Букурещ). Това е една от клаузите в договора на бразилеца с "армейците". Както е известно, ЦСКА привлече Платини именно от бургаския клуб през 2009 година, а сега го продаде в Румъния.

Собствениците на "червените" се чудеха как да завъртят нещата, но в крайна сметка обявиха, че в касата на клуба ще постъпят едва 10 000 евро, пише "7 дни спорт". "Титани"-те твърдят, че това е сумата, за която са продали Платини на "кучетата". 

При това положение на Черноморец се полагат едва 5000 евро. Очаква се от "Лазур" отново да скочат на ЦСКА, тъй като пак са прецакани.

Босовете на "червените" първоначално представиха нещата, че Платини е под наем в Динамо (Букурещ). След това се потвърди новината за продажбата му, но сумата е, меко казано, странна. Явно, че напрежението между ЦСКА и Черноморец ще продължи още дълго време. "Армейците" вече взеха звездата на бургаския клуб Абел Анисе абсолютно без пари.