Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето реагира гневно на поредната продажба на важен футболист. Както е известно, днес с отбора се раздели Мишел Платини, който отива в Динамо (Букурещ). Привържениците вече изготвят свой план за действие в следващите няколко дни. Феновете ще протестират открито срещу ръководството в лицето на "Титан".

"Публиката на ЦСКА е коректор за случващото се в клуба. В никакъв случай не е редно да участвам и да коментирам политиката на ръководството, защото не съм собственик, спортен директор или треньор. Аз съм от ЦСКА и желая успех на всяка цена, а успехът би се постигнал по-лесно по правилен начин. Начинът е да запазиш най-доброто от отбора, да го доразвиеш, с едно изречение – да градиш. Онова, което е било полезно, добро, което е вършело работа и е било най-доброто, и ти го елиминираш, продадеш и с една дума не остане до пролетта, не води до добри резултати. Не приемам за нормално всеки 6 месеца да бъде граден нов отбор, да бъде назначаван нов треньор и да правим нов градеж. Аз ще подкрепям ЦСКА, каквото ще да става. Няма да се примиря с онова, което е вредно, не е правилно и не работи за каузата ЦСКА, а работи срещу нея. Мога да ви кажа, че това, което мисля аз, го мисли всеки човек, който обича ЦСКА. А онзи, който не го мисли, не обича клуба и не иска да върви напред”, коментира Дучето пред БЛИЦ.

“Ще се борим за нашия клуб, ще се борим за неговото светло бъдеще, ще се борим да го има ЦСКА и да го има по начин, по който искаме ние, хората, които го обичаме. А не по начин, който е удобен на някои хора. И благодарение на този клуб те развиват бизнес за стотици милиони и меко казано вършат безобразия. Тези хора получават 128 милиона на година да чистят София, а нито чистят, нито издържат ЦСКА. Резултатите от тяхната работа ще се видят на терена. За жалост по никакъв начин това, което става, не дава на нито един от нас спокойствие. През есента имахме отбор, какъвто не сме имали от десетилетия. В момента обаче него го няма и не знаем какво ще дойде. Отношението на публиката ще бъде адекватно на всеки един за работата, която върши в клуба”, завърши фен №1 на “червените”./БЛИЦ