Считаният за договорен от ЦСКА Рикардо Лаборде е преподписал договора си с Анортозис до 2017 година. Президентът на кипърския клуб Савас Какос твърди, че колумбийската звезда остава в тима и отрича информациите, че ще подсили "червените".

Дори босът на ЦСКА Димитър Борисов увери, че Лаборде идва на "Армията", но явно това не е така. 23-годишният колумбийски нападател е собственост на Атлетико (Уила) и играе под наем в Анортозис. Споразумението е до месец май, но се твърдеше, че колумбийците договарят опциите той да премине в България още сега.

Какос обаче твърди, че Лаборде е играч на Анортозис и е подписал договор до лятото на 2017 година. Босът е крайно недоволен от факта, че българите преговаряли с колумбиеца зад гърба на кипърския клуб. В Анортозис дори обмислят дали да не се обърнат към УЕФА заради действията на ЦСКА, съобщава кореспондентът на "Гонг" от Кипър.

Президентът на "синьо-белите" от Фамагуста каза още, че Лаборде със сигурност ще бъде продаден, но през лятото, като цената му е 3 милиона евро.

В официално съобщение до медиите, отново Савас Какос сподели, че преговорите за колумбиеца с ЦСКА са приключили с неуспех за българите. Офертата на "червените" първоначално е била 1,2 милиона евро, но след това е била свалена до 800 хиляди, от които 200 хиляди са били приспаднати заради дълг на кипърците към "армейците" от трансфера на Маркиньос преди време.