Президентът на Арда Петър Пешев даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ. Той говори за очакванията си за предстоящия в петък мач срещу Черно море във Варна. Босът на клуба от Кърджали сподели и целите на тима през сезона и изрази задоволство от отношението към Арда от страна на съперниците в шампионата.

- Здравейте, г-н Пешев! На Арда предстои гостуване на Черно море, какви са очакванията Ви за мача?
- Очаквам да запишем победа при домакинството си на Черно море, въпреки че за нас този мач е много по-труден от гостуването на ЦСКА. Надявам се, че сме взели поуки от предишните два мача, в които загубихме.

- Преди началото на сезона много се говореше за феърплей. Имаше и среща при премиера Бойко Борисов. Има ли до момента Арда основания да се жалва от работата на реферите?
- Нямаме основания да се оплакваме от съдиите. От началото на сезона срещу нас е имало само една-две грешки на реферите. Те обаче са резултат на недобро виждане на ситуацията и не става дума за никаква тенденция. Според мен като цяло през този шампионат отборите имат много малко поводи за оплакване от съдиите.

- Какво е отношението на останалите клубове в първенството към новака Арда?
- Отношението на другите отбори към нас като новак е изключително добро. Всички съперници подхождат с уважение и мисля, че ни обръщат сериозно внимание. Това може би се дължи и на добрия ни старт в шампионата.

- Какви са целите на Арда през този сезон в първенството и турнира за купата на България?
- Целите ни като новак в елита са свързани с това да се задържим в групата и ако ни се отдаде възможност, да атакуваме по-предно класиране. В купата на България през първите кръгове се играе по един мач и всичко може да случи. Колкото по-напред се класираме, толкова по-добре.

- Направихте доста мащабна селекция. Много играчи бяха привлечени. Голямата група сигурно затруднява работата на треньора Стамен Белчев. Ще има ли освободени или преотстъпени футболисти?
- Наистина привлякохме доста нови футболисти. Имаме 13-14 нови. Треньорът си прави селекцията и според него това е най-доброто за отбора и преследването на нашите цели. Заради голямата бройка играчи се наложи да преотстъпим няколко момчета. Ерай Карадайъ и Димитър Атанасов пратихме съответно в Локомотив (Горна Оряховица) и Ботев (Гълъбово). Ивайло Димитров-Косъма го дадохме на Етър. По взаимно съгласие разтрогнахме с Венци Бенгюзов и Веселин Марчев. Мисля, че Бенгюзов ще играе в Славия, а Марчев в Хебър.

- В началото на месеца се срещнахте с премиера Бойко Борисов. Как премина срещата и какви теми обсъждахте?
- Срещата, която проведохме с премиера Бойко Борисов премина доста ползотворно. Поговорихме и представихме нашия проект за развитието на Арда. Утре ще имаме среща с хора от правителството на стадиона. Очакваме пристигането на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както беше анонсирано от официалното съобщение на министерството.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020