Борислав Михайлов е преговарял за изготвяне на програмата за световните квалификации за Мондиала през 2014 година, съобразявайки се с финансовата изгода за БФС. Босът потвърди това при пристигането си от Чехия.

“Изпълнихме нашите намерения почти на 90%. От финансова гледна искахме да започнем с Италия. Вече знаем с точност каква ще е печалбата за БФС от телевизионни права за този мач. Това е важно за нашия бюджет. Отново напомням, ако някой е забравил, че БФС е единствената организация, която се самоиздържа и не взима нищо от държавния бюджет. Не получаваме нито една стотинка отвън. Голяма част от бюджета за 2012 година ще се покрие само от тази среща”, заяви Боби Михайлов.

Президентът е доволен и от календара заради пътуванията: “Общо-взето от логистична гледна точка постигнахме целта си за гостуванията. Например, гостуваме първо на Италия и след това на Малта. Това е много удобно за пътуване.”

“Бяхме се разбрали с Италия да играем двата септемврийски мача с тях и е хубаво, че удържахме тази уговорка. Единственото, което не успяхме да изпълним, е да имаме мач през юни 2013 година. Никой от отборите не искаше да играе с нас тогава. Искахме да играем с Чехия като гост, но те се разбраха с Италия. Трудно е единствено през октомври догодина, когато приемаме Дания и гостуваме на Чехия, но всеки един от нашата група има по един такъв двоен мач”, разкри още Боби.

“Групата е много тежка, правим нов отбор и ще е добре за момчетата да премерят сили с класни противници. Нека не говорим за шансове сега. Ако се отворят такива за класиране, ще ги преследваме с всички сили”, завърши президентът на БФС./БЛИЦ