Президентът на ПФК "Левски" Наско Сираков даде отлична оценка за резултатите на тима и призна, че харесва играта в повечето мачове. Босът си позволи отново да нападне бившия изпълнителен директор на клуба Иво Ивков. Разкри и какво е било финансовото положение през "най-тъмните времена" на "Герена". 

 

ЗА ТРЕНЬОРИТЕ И ОТБОРА
"Оценката ми за резултатите е отлична. Лъкатушим в определени мачове, но да не забравяме, че този отбор се конструира преди три месеца. Аз го приемам за нормално, а в точков актив представянето ни е много добро. Може и още по-добро, но да не бъда максималист.

Аз казах в началото, че целта е между първо и трето място. Тук се различаваме със Стани (старши треньора Станислав Генчев - б.р.) - той иска да бъде шампион. За това е и в Левски. Доволен съм от работата на треньорския щаб, от поведението на почти всички играчи в тренировъчния процес, така че - стискам палци. Надявам се и на треньорите този мач със Славия да им бъде обеца на ухото, тъй като идват още по-тежки.

Рано е, но съм доволен от селекцията, играта и поведението на новите футболисти. Мисля, че е успешна селекцията. Знам, че на Левски му трябват още играчи на определени позици и още от сега се работи по тази тема. Евтина селекция се прави с изключително много гледане от страна на треньорите, скаутите... И аз, и Боримиров (изпълнителният директор Даниел Боримиров), и Йовов (членът на УС Христо Йовов) сме изгледали голям брой футболисти. Всичко това си заслужава, когато гледаш пълните трибуни.


ОЦЕНКАТА НА ТРЕНЬОРИТЕ 
В никакъв случай не можем да не споменем треньорите, които работеха през 2020 - Георги Тодоров, Живко Миланов, Славиша... Те работеха в най-тежките и тъмни времена в историята на клуба. Те работеха с футболисти, които не взимаха по 4-5 месеца заплати. Тогава последното нещо, което ме вълнуваше, бяха резултатите. Тогава се борехме със зъби и нокти, за да се спасим. На всички треньори, на тях тримата и на другите, поставям отлична оценка.

Следващите треньори, след тях, когато имаше светлина в тунела, направиха що-годе прилична селекция, спечелиха изключително важна купа, доразвиха наличните футболисти, за да се стигне сега до Станислав Генчев. Рано е на него да му поставяме оценки. Хубавото е, че този треньорски екип е "син", изцяло. Това са момчета, които са работили с мен от много млади. Те ме познават добре и знаят какви са желанията ми. Изключително доволен съм от тях и им стискам палци.

ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДИРЕКТОРИ
За Павката Колев се отнася същото, както и за първите трима треньори. Беше ужасяващо трудно да се работи в тези времена, но му благодаря както на него, така и на Константин Баждеков. Иво Ивков имаше по-малко положителни и повече отрицателни неща. Сигурно е правил всичко с огромното желание Левски да се спаси, но не му се получиха нещата. Натрупахме доста дългове по негово време и се наложи да направя промяна. Даниел Боримиров върши фантастична работа. Имам му безрезервно доверие, не на 100, а на 1000%. Сигурен съм, че и "синята общност" го оценява."

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт