Президентът на Литекс Трифон Попов взе отношение за нарастващото напрежение около съдийството. В събота "оранжевите" биха с 1:0 с гол от дузпа в Сливен, след което Йордан Лечков нападна главния рефер Ивайло Стоянов.

БЛИЦ публикува интервюто с Трифон Попов пред официалния сайт на Литекс:

- Г-н Попов, как ще коментирате поредните проблеми около реферите?
- Ще направя предложение на БФС Венци Стефанов и Йордан Лечков да станат съпредседатели на Съдийската комисия. Защото именно те най-много коментират реферите. Предлагам също дербитата в "А" група да се свирят от тях двамата. Ако има две дербита в един кръг, на едното да бъде назначен Венци, на другото - Лечков. Само се притеснявам, че Стефанов ще има проблем с физическия тест. Но понеже разбира много от съдийство, ще компенсира този недостатък с рутина.

- Сериозно ли говорите?
- През последните три години се смениха четири председателя на Съдийската комисия. Угодия няма. След всеки по-сериозен мач Венци и Лечков винаги виждат проблемите в съдийството.

- Как ще коментирате претенциите на Йордан Лечков за мача с Литекс?
- Според мен съдията въобще не повлия на резултата. Сливен не отправи нито един опасен удар към вратата ни. Дузпата за нас бе очевадна. Имахме повече положения. Показахме, че сме по-класният отбор и спечелихме заслужено. Смятам, че подобно напрежение е излишно. Съдиите не са в основата на случващото се в първенството.