Отказах се от Нефтохимик, защото не искам да давам повече пари. Това потвърди досегашният собственик на закъсалия в "А" група отбор Николай Филипов. По-рано днес ви съобщихме, че той е готов да продаде акциите срещу 1 лев. Бизнесменът се оттегли от управлението на клуба.

„В крайна сметка пръскаме едни пари и накрая ни изкарват виновни за какво ли не. По-добре да не се занимавам с футбол, явно не мога да се справя”, каза пред "Бургас Топновини" Николай Филипов.

„Решението ми не е продиктувано от напускането на Атанас Атанасов-Орела. Този човек въобще не го познавам. Отдавна си го мисля. С българския футбол явно поне аз не мога да се справя. При мен се получава само едно даване на средства, никакво движение напред, и лошо представяне на отбора”, продължи Филипов.

„Валентин Каравълчев, доколкото го познавам, няма да даде един лев повече. Нефтохимик не остава на произвола на съдбата. Има и други хора, които ще дават пари за него. В крайна сметка не можем ние сами да издържаме отбор в "А" група. Бяха оповестили разни хора, че ще дават пари, накрая всички се покриха”, заяви бизнесменът.

„Акциите ще ги дам на първия мераклия. Все още не съм разговарял с феновете, на драго сърце ще им ги прехвърля. Отборът няма задължения, дори и да има, те са минимални. Въпросът е някой, който това наистина да му е предмет на дейност, който да разбира от футбол, да се заеме. Аз не мога да се занимавам. Първо, че нямам време, второ ми идва малко повече. Нещата започват, свършват – така е в живота”, обоснова решението си той.

„Не искам утре да има някакъв негативизъм. Най-малкото към Костадин Джамбазов. Неприятно ми стана заради всички негативни коментари за лошото представяне на отбора. В крайна сметка правим каквото можем. Едно, че беше обидно за мен, но и не виждам смисъл да давам пари, а да се плюе по името ми. Ако можех да предвиждам какво ще се случи утрешния ден, щях да съм най-богатият човек на света. Лично аз съм категоричен, че повече няма да се занимавам с финансирането на клуба”, завърши Николай Филипов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ