Президентът на Спортист (Своге) Христо Димитров беше изключително недоволен от съдийството в мача от 12-ия кръг на Западната "Б" група, в който тимът му надигра с 3:1 у дома Бдин (Видин). Главен съдия на тази среща беше Георги Димитров от София.

"Съдийството бе слабо и дори безобразно. Реферът явно не може да свири. Футболистите на Бдин многократно играха с ръце и нямаше отсъдени фаулове. Изравнителният им гол беше вкаран с ръка. Никой не пречеше на съдиите да видят нарушението. Винаги сме се отнасяли с търпение към реферите, но този път те се опитаха да попречат и на двата отбора да играят футбол. Малко преди гола за гостите имаше игра с ръце на три пъти. Не мога да си обясня как не отмени гола, при положение, че всичко се вижда ясно от него и от помощника му", заяви пред БТА Христо Димитров.

От Спортист няма да подават контестация срещу съдийството в днешния мач. "Правили сме го това преди, но няма никаква полза. Всички специалисти, които бяха на мача, са на мнение, че голът за Бдин беше вкаран с ръка. Съдията ощети и двата отбора и изнерви всички футболисти на терена. Днес реферът беше във вреда на футбола. Това момче няма място в съдийството", каза още Димитров.

Според него е демонстрирано тотално неразбиране на съдийските правила, а реферът е отсъдил неща, които само той е видял.

След днешната победа Спортист е на 2-ото място в Западната "Б" група с актив от 25 точки, с 2 по-малко от лидера Пирин (Гоце Делчев). Бдин (Видин) е на 3-ата позиция с 21 точки, а БЛИЦ вече ви информира за проблемите във Видин и как футболистите не са искали да излязат на терена в Своге.