Босът на Светкавица инж. Петко Матеев заяви пред БЛИЦ, че му е обидно да коментира темата с "черното тото". По-рано днес от ръководството на Етър информираха, че са сезирали прокуратурата във Велико Търново за изиграния бараж за влизане в "А" група със Светкавица (1:3). Великотърновският клуб се съмнява, че част от футболистите му са играли симулативно.

"Те са слаби, все ги бием. Мачовете ни с Етър винаги са в тотото. Преди месеци играхме контроли с тях, пак ни бяха включили. Имат право да си разследват играчите. Обидно ми е да се занимавам с тези неща. Всички видяха, че ги надиграхме по категоричен начин в Сливен и заслужено влязохме в "А" група", коментира Матеев.

"Отборите от Западната "Б" група са много по-слаби от тези, които сме в Източната. Етър дори да беше играл на баража срещу седмия или осмия от нашата група, пак щеше да загуби", добави още босът на Светкавица.

Той коментира, че сам няма как да се справи с издръжката на отбора в дебютния му сезон в "А" група. "Събрахме пари, търсим още. Главно кметът движи нещата. Дано местният бизнес помага, защото аз няма как да се справя сам. Още сега предупредих футболистите, че няма как да забогатеят в Светкавица. Леко им вдигам заплатите. Нека ни използват за трамплин и да отидат в Барселона или Милан. Там ще печелят много пари", каза още Матеев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ