Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователна телеграма до Българския футболен съюз, с която почете паметта на легендарния Илия Вълов. Големият български вратар ни напусна внезапно на 62-годишна възраст в събота, 13 юли.

В съболезнователния адрес, който е лично до президента на БФС Георги Иванов, Инфантино пише:

"Скъпи г-н Президент,
Искам да изразя най-искрените си съболезнования по повод кончината на бившия международен вратар Илия Вълов. Думите са безсилни да опишат тъгата, която изпитваме от тази загуба.

Направил впечатляваща кариера в националния отбор, Илия Вълов е част от състава на България, участвал на Мондиал ‘86 в Мексико. На клубно ниво той ще бъде запомнен с успешния си престой в Ботев Враца и ЦСКА, печелейки две титли, две Купи на Съветската армия, една Купа на България и една Суперкупа. Кариерата му преминава още през Германия, Австрия и Турция. След като се оттегля, застава начело на Ботев Враца.

Една истинска легенда на българския футбол, чиито постижения, характер, лидерски качества и лоялност няма никога да бъдат забравени и ще ни липсват безкрайно.

Надяваме се, че тези спомени и думи на подкрепа ще донесат поне малко утеха в този труден момент. Искрено Ваш, Джани Инфантино", пише в писмото.

Илия Вълов почина на 62-годишна възраст в ранните часове на съботния ден, 13-и юли, от белодробна емболия. Той е влязъл във врачанската болница за смяна на става, когато е развил инфекцията. Вълов беше погребан в понеделник в родния си град Кнежа.