Николай Манчев направи днес първа тренировка с Ботев (Пловдив) за новата седмица. Халфът бе здраво наритан при победата с 2:1 над Марица и се наложи да пропусне няколко занимания. Вероятността Манчев да се възстанови напълно до мача с Родопа е голяма и почти сигурно той ще играе. Срещата от 13-ия кръг на Югоизточната "В" група е тази неделя от 14:30 часа. Преди този мач Ботев е лидер с 34 точки, а Родопа е трети с 25.

В същото време бронхопневмония извади от строя Иван Площаков. Нападателят е на антибиотици и със сигурност отпада от сметките на Марин Бакалов. С проблеми в бедрото пък е Владимир Байрев. Лекарският щаб на "канарчетата" ще направи всичко възможно да възстанови защитника за двубоя с тима от Смолян. И днес отборът тренира на терена в село Ягодово, за да се запази тревата на стадион "Христо Ботев" в добро състояние.

Двубоят Созопол – Ботев от 14-ия кръг на първенството в Югоизточната "В" група е отложен, съобщиха от зоналния съвет на БФС. Срещата трябваше да се играе на 27 октомври (сряда), но на същата дата морският тим ще срещне друг пловдивски отбор – Спартак, в турнира за Купата на България. Все още не е ясно за кога е пренасрочен мачът на "канарчетата" със Созопол.

Димитровград също няма да играе в междинния 14-и кръг на шампионата следващата сряда. Отборът, отстранил Ботев от Купата, посреща Лудогорец (Разград). Мачът със Созопол е вторият отложен за Ботев, след този с Левски (Карлово) за Аматьорската купа, който трябваше да се играе утре.

"За първи път от доста време няма да имаме мач в сряда. Мисля, че отложените срещи ще ни дадат време да подобрим играта си, за да се представим по възможно най-добрия начин в заключителната част от полусезона", коментира ситуацията наставникът на Ботев Марин Бакалов. /БЛИЦ