Двубоят Ботев (Пловдив) - Димитровград ще се играе на осветление. От Зоналния съвет на БФС дадоха положителен отговор на искането срещата от турнира за Купата на България да се премести за по-късен час и тя ще започне от 18:00 часа в сряда. Промяната ще даде възможност за по-голяма посещаемост на стадион "Христо Ботев", тъй като денят е работен.

Мачът е последен от предварителните кръгове в турнира, в които участват само тимове от аматьорските дивизии в българския футбол. Победителят в него се класира за първия редовен кръг, в който ще участват 8 отбора от третия ешелон и всички 24 тима от двете "Б" групи. 16-те прескочили първия етап отиват на 1/16-финалите, където се включват и елитните представители.

Ботев и Димитровград ще играят за втори път на осветление, и общо трети мач помежду си, в рамките на по-малко от 2 месеца. Досега футболистите на Марин Бакалов имат две победи над този съперник. Първата от тях бе в официалното представяне на отбора за новия сезон на стадион "Христо Ботев", когато "канарчетате" се наложиха с 4:0. По-късно те спечелиха гостуването си за първенство в Димитровград с 1:0. /БЛИЦ