Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Ръководствата на "Ботев" и "Локомотив" Пловдив се обединиха относно дербито между двата отбора от 11-ия кръг на “А” група. Големите градски съперници призоваха и изпратиха обща молба до БФС да премести срещата, която по първоначална програма трябва да се състои на 31 октомври (сряда) от 14:30 часа. По-рано през деня Община Пловдив начело с кмета Иван Тотев вече изпрати молба до БФС, с което настоява двубоят да бъде преместен на друга дата.

Ето какво пишат обединените “Ботев” и Локомотив:

Уважаеми господа,

Ръководствата на ПФК “Ботев” Пловдив и ПФК “Локомотив” Пловдив, с настоящото изразяват несъгласието си относно изготвената програма на “А” футболна група и по-точно определената от Вас дата и час на 11-ия кръг, в който е срещата между двата тима.

Възраженията ни са, че срещата е насрочена в делничен ден от 14:30 часа, което всява смут и негативизъм в пловдивската общественост.

Като се вземе под внимание фактът, че това е дерби с голяма посещаемост и образец във футболните среди, предлагаме следните варианти за промяна:

Първи вариант: срещата между двата клуба да се проведе на 3 или 4 ноември (събота или неделя) от 14:30 часа, а двубоите за Купа България на 7 ноември (сряда)

Втори вариант: двубоят за първенство да се играе на 3 или 4 ноември, а мачовете за Купа България на 31 октомври (сряда)

С настоящото считаме, че не нарушаваме разпоредбите на БФС и евентуален уважителен отговор от Ваша страна би задоволил цялата ни общественост.

С уважение: град Пловдив

ПФК “Ботев" Пловдив - спортен директор: Александър Александров 

ПФК “Локомотив" Пловдив - административен директор: Атанас Узунов

17.09.2012 година