Ботев (Пловдив) задължи биткойн директора си Георги Манолов да се извини на "жълто-черната" общност заради изказване по адрес на Христо Ботев.

"Нашият клуб носи името на поета и борец за свобода Христо Ботев, загинал в борбата за свободата на страната ни. Ботев пише: "Само този, който е свободен, може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“.ФК Ботев пострада тежко от централизацията и цензурата по време на българската комунистическа епоха, когато отборът беше принуден да промени името си на "Тракия" и многократно беше малтретиран в полза на приятелски настроени към комунизма клубове. Следователно възприемането на Bitcoin и Nostr е най-естествената стъпка за идентичността и историческите корени на нашия клуб. Ако Христо Ботев беше жив, той щеше да е Bitcoiner, работещ с пълен възел и Norst relay, каза биткойн директорът на ПФК Ботев - Георги Манолов.

"Уважаеми ботевисти,

Във връзка с изразено в публичното пространство лично мнение на г-н Георги Манолов, изпълняващ функцията на биткойн директор в ПФК „Ботев“, относно Патрона на нашия клуб – Христо Ботев, заявяваме следното:

ПФК „Ботев“ остро осъжда и счита за абсолютно неприемливо подобно изказване. За нас няма нищо по-важно от това името и делото на нашия Патрон да останат чисти и непокътнати, като заявяваме отговорно, че всеки един служител в клуба, решил на своя глава да споделя публично личните си възприятия по теми, надхвърлящи неговите компетентност и правомощия, ще понесе произтичащите от това последствия.

Задължаваме г-н Георги Манолов да поднесе публично извинение пред цялата „жълто-черна“ общност за нелепото и уронващо престижа на клуба ни изказване, като за целта ще му предоставим ресурсите на клубната телевизия", пишат "канарчетата" относно думите на Манолов.

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025