Ботев (Пловдив) проведе първото си занимание от подготовката за Лига Европа и новия сезон на Еfbet Лига. Красиан Колев, който беше преотстъпен на Хебър, Димитър Тонев, който игра под наем в Крумовград и Мартин Христов, който пък игра за Ботев (Враца), започнаха с "жълто-черните".

Към тима на Душан Керкез се присъедини и френски футболист, който е на проби. Той е атакуващ халф. 

По-късно днес ще стане ясна и съдбата на Николай Минков, чийто договор с Ботев изтече, но се водят преговори за неговото подновяване.

Самюел Акере ще има няколко индивидуални тренировки след претърпяната операция и до края на седмицата ще започне да тренира наравно с останалите.

Йонас Тамм и Уме Емануел ще се включат в подготовката до няколко дни, както и националите Матвей Игонен и Фаустас Стапанавичюс.

Ботев ще се подготвя на своя футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в периода 10 – 23 юни. След това на 23 юни отборът ще замине за лагер в Правец, където по програма ще остане до 2 юли. 

Ботев ще изиграе и няколко приятелски срещи, като подчертаваме, че програмата може да претърпи промени в хода на близките дни и седмици. Потвърдените контроли към момента са следните: 

22.06 – срещу Берое на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.

25.06 – срещу Черно море като част от лагера в Правец

28.06 – срещу ЦСКА 1948 в Бистрица

04.07 – срещу Крумовград на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.