Наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез обяви сезона на "канарчетата" за феноменален най-вече заради спечелената Купа на България, която ги класира за Лига Европа. Специалистът говори след загубата с 0:1 от Арда. 

„Феноменален сезон накрая. За нас е нормално да пуснем повече млади момчета и да дадем почивка на някои играчи. Те получиха 5 дни почивка. Накрая мисля, че сезонът завърши феноменално със спечелването на Купата на България“, каза Керкез минути след края на мача на стадион „Христо Ботев“.

Той говори и за феновете и за сбогуването на Лъчезар Балтанов, който изигра последния си мач за първия отбор на "жълто-черните", тъй като от новия сезон ще е в дубъла.

„Преди да дойда знаех, че Ботев е голям, велик клуб, а публиката е много емоционална и винаги подкрепя отбора, давайки всичко във всеки мач. Не очаквах, че публиката ще пее моето име, но това е феноменално за всеки треньор, за всеки играч, когато публиката показва любовта си към него. Днес беше много емоционален мач за Лъчо Балтанов, който е истинска легенда тук. Радвам се, че ще остане в отбора като треньор и може един ден да дойде на моето място, но трябва лека полека“.

„Имаше напрежение, ако искаш да постигнеш нещо голямо, няма как да няма напрежение. Разбирате колко хора обичат Ботев и е нормално да имаме желание да спечелим Купата. Не мога да кажа, че съм бил сигурен, че ще спечелим Купата, но както аз, така и играчите вярвахме, че можем да я спечелим“, призна треньорът на „жълто-черните“.

„Искам да благодаря на Мохамед Брахими, който е тук 3 години. Нормално е един играч да си тръгне и на негово място в отбора да се влее свежа кръв. Всички в клуба – треньори и президент, работим, за да направим добра селекция и да се борим за челните места“, каза още Керкез.

„Ботев трябва да е в първите три-четири отбора в България и ще работим, за да го постигнем“, добави треньорът на "канарчетата".