Ботев (Пловдив) записа пореден успех в зимните контроли под ръководството на новия треньор Азрудин Валентич. "Канарчетата" се справиха и с Берое, надделявайки с 2:1 в проверката в Коматево. 

Атанас Илиев даде преднина на домакините в 4-ата минута, а Ибрахима Конте изравни от дузпа в 14-ата. Отново Илиев беше точен в 41-ата минута, когато също отбеляза от 11-метров наказателен удар. Дузпата беше отсъдена за игра с ръка на Илиас Хасани. 

Мачът беше открит единствено за репортери и фотографи, а видеокамери не бяха допускани. 

Още в 4-ата минута Кевин Янсон подаде към Атанас Илиев, който се озова очи в очи с вратаря на Берое Християн Василев и вкара за 1:0. Малко след това изстрел на Еривалдо беше избит от Георги Аргилашки.

В 12-ата минута Филип Филипов центрира отлично отдясно, Салиф Сисе и Атанас Илиев се хвърлиха на шпагат, но в крайна сметка вратарят на гостите улови. Две минути по-късно избраниците на Димитър Димитров-Херо получиха дузпа, която бе превърната в гол от Ибрахима Конте - 1:1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 16-ата минута Георги Ангелов нацели страничния стълб на вратата на Ботев, засичайки с глава центриране от фаул. Последваха минути без чисти голови положения пред двете врати. В 41-ата Мите Цикарски центрира отляво, а топката се спря в ръката на Илиас Хасани и "канарчетата" получиха дузпа. Зад топката застана Атанас Илиев, който прати вратаря в обратния ъгъл за 2:1.

В 58-ата минута Илиев получи прекрасен шанс да оформи хеттрика си, но останал сам срещу вратаря не успя да го преодолее. 

В 73-ата минута вратарят на "канарчетата" се намеси решително при удар на Еривалдо. Само минута по-късно двата тима се спречкаха в центъра на терена, а в 78-ата минута Макута бе изгонен за втори жълт картон след грубо влизане в краката на Славчо Шоколаров. Мястото му в игра беше заето от Георги Динков. 

В заключителните минути Азрудин Валентич даде шанс на няколко юноши да запишат минути. Шанс за изява получи и пристигналият на проби норвежец Анвар Илиунуси. 

В 87-ата минута домакините отнеха топката в половината на противника, тя стигна до Славчо Шоколаров, който шутира, но вратарят на Берое Душан Перниш спаси. Това беше последната интересна ситуация в срещата, която Ботев спечели с 2:1.

БОТЕВ (Пловдив) - БЕРОЕ 2:1 
1:0 Атанас Илиев (4), 1:1 Ибрахима Конте (14-дузпа), 2:1 Атанас Илиев (41-дузпа)

БОТЕВ (Пд): Георги Аргилашки, Филип Филипов, Станислав Работов, Виктор Генев, Кевин Янсон, Мите Цикарски, Бисер Бонев, Славчо Шоколаров, Реда Рабей, Салиф Сисе, Атанас Илиев 

БЕРОЕ: Християн Василев (46′- Душан Перниш), Илиас Хасани (46′- Крум Стоянов), Теди Мезаг (76′- Георги Маджаров), Георги Ангелов, Александър Василев, Гаюс Макоута (79′- Георги Динков), Александър Цветков (76′ – Радослав Апостолов), Еривалдо, Кийлън Лебон, Ибрахима Конте, Димо Бакалов

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021