Новият треньор на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич направи изявление пред шведското издание „Спортбладет“, в което признава, че има интерес към офанзивния халф на ИФК Гьонеборг Хосам Айеш, но и към други шведски футболисти. Сред тях е и левият бек Па Конате. Гвинейският национал в момента е свободен агент след изтичането на договора му с Розенборг.

„Харесвам играчи от типа на Айеш и съм работил с много футболисти, които имат подобен профил. Той има договор с ИФК Гьотеборг и затова трябва да се постигне договореност между двата клуба. Мисля, че Хосам иска да направи трансфер в Ботев (Пловдив)“, заяви Валентич.

„Конате е много класен. Имам нужда от подобен футболист на неговата позиция. Ще видим какво ще се случи в следващите дни. Може да вземем и друг шведски футболист, но за момента сме фокусирани върху преговорите със споменатите двама“, допълни треньорът на Ботев (Пловдив).

„Гледам доста шведи, които са тактически подготвени и може да помогнат на отбора. Българските ни футболисти са много технични, но им липсват умения в други области. Нуждая се по-добра смесица от двата аспекта“, признава 50-годишният специалист.

Валентич похвали и тренировъчната база на Ботев (Пловдив) и призна, че в Швеция няма подобен аналог. Той обви, че плановете са до 2-3 години „канарчетата“ да станат най-добрият отбор в България.

„Разполагаме с пет терена, фитнес, денонощен ресторант, хотел и спа. В Швеция няма пободен аналог. До 2-3 години Ботев (Пловдив) ще бъде един от най-добрите отбори в България. Имаме всички необходими условия и необходимата среда за развитие“, обяви Валентич.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021