Ботев (Пловдив) записа второ равенство на лагера си в турския град Бурдур. По подобие на първата си контрола, "канарчетата" завършиха наравно 1:1 със сръбския тим Пролетер.

Участие в двубоя заради лека травма не взе Атанас Илиев. Пълни 90 минути записа вратарят от школата на Клуба Християн Славков, а първи минути след лечение на контузия изигра Кевин Янсон.

Още в 3-ата минута Па Конате бе съборен в наказателното поле и "канарчетата" получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Маркиньос, но ударът му бе париран от вратаря.

В 6-ата минута опасен удар на играч в бяло мина покрай вратата на Ботев. В 33-ата минута удар на Маркиньос от фаул бе спасен от стража на тима от Нови Сад.

В 42-ата минута силен удар на Маркиньос бе избит от вратаря, а при добавката от близка дистанция Николай Минков стреля неточно. В последната минута на полувремето след добро двойно подаване Емануел Току стреля от 10 метра, а топката се отклони от страничната греда.

Второто полувреме стартира с ново положение за Ботев, след като удар с глава на Марио Младеновски бе избит от голлинията. В 50-ата минута Християн Славков спаси шут отляво по атаката на Пролетер.

В 53-ата минута, след центриране отдясно, нападател на сърбите с глава прати топката в мрежата. След по-малко от 120 секунди Па Конате елегантно промуши топката между краката на бранител и стреля от близка дистанция, а кълбото за втори път се отклони от гредата.

В 64-ата минута, само минути след появата си в игра, Бисер Бонев изравни. Талантът от "жълто-черната" школа осъществи индивидуален рейд и с удар под плонжа на вратаря се разписа за 1:1.

Последваха два много опасни удара на Иван Василев и Пламен Цончев, минали в непосредствена близост над вратата на сърбите. Малко преди края удар от средна дистанция по посока вратата на Славков мина на метър от гредата.

С тази контрола бе сложен край на подготвителния лагер в Бурдур. В четвъртък "канарчетата" се прибират в Пловдив, а в петък ще подновят тренировки.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Християн Славков, Марио Младеновски, Виктор Генев, Станислав Работов, Па Конате, Николай Минков, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Емануел Току, Антоан Бароан, Маркиньос