Ботев (Пловдив) победи Етър Велико Търново в предсезонна контрола с 3:0. Точни за пловдивчани бяха Тодор Неделев от дузпа в 9-та минута, юношата Иван Василев в 78-та минута, а класическия резултат оформи Лъчезар Балтанов в самия край на мача. Срещата се игра на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора. 

Старши треньорът на "жълто-черните" заложи на изцяло променен състав, наблягайки на новите попълнения в тима.  Двубоят започна стремглаво за "канарчетата", като още в самото начало след нарушение срещу Вутов в наказателното поле на "болярите", бе отсъдена дузпа, а зад топката застана Тодор Неделев, който прати кълбото в обратния ъгъл на вратаря за 1:0. Последваха няколко опасни атаки, в които се отличиха новите попълнения Славчо Шоколаров, Атанас Илиев и Мите Цикарски. В 23-та минута именно последните двама бяха в основата на страхотна атака с едно докосване, която завърши с извеждащо подаване на Наско Илиев към Цикарски, който остана очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее и стреля в тялото му.

В 32-та минута Еспиноса се намеси прекрасно в половината на Етър и отне топката, последва пас към Цикарски, който овладя технично и центрира, но подаването не бе добро и канарчетата пропиляха много добра възможност. Няколко минути по-късно Тодор Неделев с техничен пас намери Наско Илиев, нападателят напредна и шутира отляво, но ударът му за късмет на стража мина покрай вратата. Последваха няколко опасни атаки за Етър, но стражът на Ботев Янко Георгиев успя да запази мрежата си суха до края на първата част.  

През второто полувреме Ферарио Спасов пусна в игра всички налични свои футболисти.  В 66-та минута Славчо Шоколаров демонстрира качествата си с топка в крака и пусна прекрасен пас към Крис Добрев, който шутира от движение на 15 метра от вратата, но вратарят на виолетовите отрази удара. 4 минути по-късно отново Крис Добрев осъществи впечатляващ пробив между четирима бранители на Етър и останал на добра позиция реши да комбинира вместо да шутира.

12 минути преди края на двубоя юношата на Ботев Иван Василев удвои резултата в двубоя. Славчо Шоколаров центрира от фаул, а нападателят надскочи бранител на търновци и прати топката във вратата на виолетовите. В самия край капитанът на Ботев Лъчо Балтанов оформи класическия резултат с прекрасен удар от 22 метра, пратил неспасяемо топката във вратата на търновци.