Поне трима нови футболисти се очакват в Ботев на първата тренировка за годината в понеделник. Вече са проведени разговори с тях, но имената им ще бъдат обявени, след като пристигнат в отбора. Сред спряганите имена е това на доскорошния нападател на Лудогорец Янаки Смирнов, пише "Тема спорт". През есента той игра като преотстъпен в Локомотив (Горна Оряховица), но от новака решиха да го освободят.

В първите дни на 2017-а той разтрогна своя договор с разградчани и в момента е свободен агент.

Още един нападател от Лудогорец е сред потенциалните нови играчи. Това е бившият футболист на "жълто-черните" Цветелин Чунчуков. Той се очаква да бъде преотстъпен като част от сделката за Жоао Паоло.

В момента Чунчуков играе за втория отбор на "орлите". Той беше продаден на разградчани именно от Ботев.

"Канарчетата" си осигуриха временно финансова стабилност, след като вчера официално продадоха своя голмайстор Жоао Пауло на шампиона Лудогорец. Една от най-важните задачи на спортно-техническото ръководство на Ботев ще бъде намирането на качествен заместник на напусналия бразилец, както и привличането на двама добри защитници и вратар. Очаква се до няколко дни да се разбере кои още футболисти ще бъдат освободени от "канарчетата".

БЛИЦ СПОРТ научи, че интерес към Смирнов проявяват още няколко клуба, сред които и Славия. 24-годишният нападател обаче не избързва да отговаря на офертите, тъй като прави опит да си уреди преминаване в чуждестранен клуб.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига