Талантът от Чавдар (Етрополе) Николай Ботев е титуляр за юношеския ни национален отбор до 19 години в решителния мач с Босна и Херцеговина. Двубоят стартира в 16:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, а при успех България ще има сериозни шансове за класиране в елитния кръг на квалификациите.

Селекционерът Атанас Атанасов-Орела е направил една промяна в стартовия състав, в сравнение предишния мач с Русия, спечелен с 1:0. Авторът на победното попадение срещу "Сборная" Мартин Кожухаров от испанския Лас Палмас днес стартира срещу Босна и Херцеговина, а на пейката е оставен Живко Петков от Черноморец (Поморие).

В другата среща от нашата група Ейре играе с Русия по същото време на "Лаута". Лидер преди двубоите е Босна и Херцеговина с 6 точки, Ейре и България имат по 3, а руснаците са на дъното без спечелена точка до момента.
В този квалификационен кръг отборите са разделени в 12 групи от по 4 отбора като за следващия елитен кръг се класират първите два от всяка група и третият отбор с най-добри показатели от всички групи. Финалите ще се играят през месец юли 2012 година в Естония.

Стартовият състав на България: 1.Димитър ЕВТИМОВ (Нотингам, Анг), 2.Христо ПОПАДИИН ("Левски"), 4.Тодор ГОЧЕВ ("Левски"), 5.Антон НЕДЯЛКОВ (Литекс), 6.Симеон СЛАВЧЕВ (Литекс), 7.Румен РУМЕНОВ (Литекс), 8.Ивайло ЧОЧЕВ (Чавдар Етрополе), 10.Тодор НЕДЕЛЕВ ("Ботев" Пд), 13.Борислав БИСЕРОВ (Локо Пд), 14.Николай БОТЕВ (Чавдар Етрополе), 18.Мартин КОЖУХАРОВ (Лас Палмас, Исп)