Масово меле между фенове на “Ботев” (Пловдив) и Арда е довело до намесата на полицията в Кърджали. Битката се е състояла след двубоя между двата тима от шампионата на Югоизточната “В” група. “Ботев” победи с 2:1 и спечели класиране в “Б” група.
 
След края на мача част от феновете на гостите установила, че гумите на някои от колите на пловдивчани са нарязани. Освен това те били замеряни с камъни от привържениците на Арда, което довело до започване на сбиването.
 
Мелето е предизвикало намесата на полицията. Униформените са използвали палки, за да прекратят сблъсъците. Двама от ултрасите на “Ботев” и няколко фена на домакините са посетили болницата в Кърджали с разбити глави.
 
Около 50 служители на реда наобиколили автобуса на ултрасите, принудили ги да се качат в него и да напуснат града. Привържениците на пловдивчани се оплакват, че полицията в Кърджали не им е разрешила да подадат жалба.
 
Феновете на Арда пък обявиха, че гостуващата агитка постоянно е търсела конфронтация и е провокирала сбиването. Агресивното поведение на феновете на “Ботев” си е проличало още преди и по време на мача./БЛИЦ

______________.jpg
снимка: ardanews.info