Батални сцени белязаха гостуването на Локомотив (Горна Оряховица) в Луковит на местния “Ботев” в Северозападната "В" група, спечелено с 3:1. Недостатъчна организация по охраната и реда на стадиона стана причина да избухне нов скандал, подобен на този в Червен бряг, след който бяха наказани Партизан и Етър.

В 63-ата минута при резултат 0:0 възниква първият инцидент. След словесните закачки между двете агитки част от публиката на домакините тръгва да атакува гостуващите фенове, охранявани от четирима полицаи. При атаката един от полицаите е ударен с дървен предмет от фен на "Ботев", пише "Велико Търново Спорт".

В 80-ата минута запалянко от трибуните хвърля бутилка по наставника на Локо (ГО) Димитър Печикамъков, с която не успява да го уцели, но лично нахлува на пистата и подгонва старши треньора на горнооряховския тим, преди да бъде озаптен от полицията.
Голямото меле обаче настава след последния съдийски сигнал, когато публиката от Луковит нахлува в сектора за гости и се саморазправя с агитката на “Локо”. Инцидентите са описани в докладите на длъжностните лица на мача. След боя двама от горнооряховци са пострадали от удари по главата, като са откарани в болница. По непотвърдена информация единият е членът на клубната управа Огнян Стоянов.

На мача е бил и шефът на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. “В четвъртък Дисциплинарната комисия ще разглежда инцидента и ще наложи съответните наказания. Всеки ще си получи заслуженото”, коментира Георги Велинов.

“Такова чудо скоро не бях виждал. Охраната явно се оказа недостатъчна, за да осигури реда по трибуните. Ние контролирахме развоя на срещата през цялото време, въпреки че играчите на домакините влизаха доста остро”, потвърди Димитър Печикамъков.