Ситуацията в славния Ботев (Пловдив) става все по-напечена и неясна. Легенди от миналото, фенове и бизнесмени вчера организираха революционна среща за създаване на нов клуб, който пак ще се казва Ботев, но ще има промяна в името при регистрацията в съда.

БЛИЦ научи, че група водена от легендите Костадин Костадинов и Марин Бакалов, бившият изпълнителен директор Борислав Димитров, бизнесмени и доскорошният ТВ водещ Николай Бареков в близките дни ще има среща с президента на БФС Борислав Михайлов.

Освен това въпросната група ще отиде и при Бойко Борисов, който не е тайна, че е доста близък на Бареков. Премиерът е и кум на бившия телевизионер и феновете се надяват да използват връзките между двамата за добър изход на случая. Малко след срещата в пловдивския хотел “Империал” Бареков счупи крак, докато играеше футболен мач.

Ако бъде създаден нов клуб, той ще започне участието си от “В” група, където най-вероятно ще бъде пратен и сегашният Ботев на Димитър Христолов, тъй като няма изгледи как “канарчетата” ще започнат първенството в елита./БЛИЦ