Премиерът на България Бойко Борисов за пореден път доказа любовта си към футбола. Той ще даде премия от 200 лв на победителя в турнира на малки вратички “Димитър Бербатов”, който бе открит днес в родния град на футболиста – Благоевград.

Надпреварата се провежда за трета година, като участват осем тима. Със собствени отбори са бащата и братът на нападателя на Манчестър Юнайтед – Иван и Асен, както и Петър Михтарски, Мирослав Митев-Главата, Ивайло Андонов и Иван Стойчев-Дофтора.

Осемте отбора са разделени на две групи по четири, като първите два от всяка група продължават на полуфиналите. Финалът е утре.

На турнира участват действащите футболисти - Иван Цветков, голмайсторът на Тобол (Казахстан) Георги Даскалов, исканият от ЦСКА халф на Локо (Сф) Станислав Дяков и Владислав Златинов (Берое).

Голамайсторът в турнира ще бъде награден с фланелка на Манчестър Юнайтед с името на Димитър Бербатов. Досега този приз е бил печелен от двамата братя Владислав и Петър Златинови. Най-добрият вратар ще бъде зарадван с оригинални ръкавици с подпис на Едвин ван дер Сар./БЛИЦ