Премиерът Бойко Борисов не само, че беше номиниран от феновете за футболист на България за 2011 година, но и вече повече в класацията. Министър-председателят имаше до 11:50 часа днес 1439 гласа (32%), а втори е Димитър Бербатов с 1276 (29%). Трети е Николай Михайлов с  352 гласа, а след него е Стилиян Петров с 318. Гласуването се извършва в сайта www.futbolist1.bg. Нужно е само да се регистрирате безплатно и да дадете вашия вот.
 
БЛИЦ обаче припомня какъв е регламентът: Феновете номинират избран от тях футболист. След тяхното гласуване 200 журналисти ще могат да избират най-добрите за 2011 година сред попадналите в Топ 20 на вота на привържениците.
 
Както е известно, Бойко Борисов е част от аматьорския футболен клуб Витоша (Бистрица) и появява му сред номинираните играчи първоначално бе приета на шега. Премиерът обаче дръпна напред в класирането и за момента има повече точки от професионалните футболисти. Което означава, че Борисов със сигурност ще бъде сред 20-те номинирани. Дали след това името му ще намери място в призовата тройка, вече ще зависи само и единствено от вота на журналистите.
 
Любопитното е, че феновете бяха номинирали и друг аматьор – Васил Лукаев от ФК Шипка. Неговото име обаче беше изтрито от анкетата.