Премиерът Бойко Борисов вече е втори при вота на феновете за "Футболист на годината", като в последните часове успя да изпревари Стилиян Петров и Николай Михайлов. Около 20:30 часа в събота вечер за играча на Витоша (Бистрица) гласа си са дали 420 човека. Лидерът Димитър Бербатов има 1113 вота. Стенли и Михайлов са с по-малко от 300 към момента. Следват Владимир Гаджев ("Левски"), Бранимир Костадинов ("Ботев" Враца), Христо Йовов ("Левски"), Спас Делев (ЦСКА) и др.

Както вече стана ясно, Бойко Борисов попадна сред номинациите за най-добър футболист на 2011 година, а гласуването протича на сайта www.futbolist1.bg. Всеки може да номинира българин, който има футболна картотека. Премиерът има такава в третодивизионния Витоша (Бистрица), но почти не е играл тази година. Въпреки това се намират все повече фенове, които го подкрепят и явно искат той да спечели анкетата за "Футболист на годината".

Само до преди няколко часа на едно от челните места беше Васил Лукаев от аматьорския Шипка (Драгор). 23-годишният Васко от Пазарджик обаче беше изключен от анкетата.

"За Васил Лукаев има много фалшиви гласове - над 100. Все още разследваме случая, утре ще излезем с официално становище и ще уведомим всички заинтересовани", заяви пред btv членът на организационния комитет на събитието Радослав Янкулов.

Организаторите не успяха да обяснят как точно са засечени кои гласове са действителни и кои - не, като успокоиха, че в неделя ще обяснят всичко около отстраняването на Лукаев.

След гласуването на феновете 200 журналисти ще могат да избират най-добрите за 2011 година сред попадналите в Топ 20 на вота на привържениците.

УЧАСТВАЙТЕ В АНКЕТАТА НА БЛИЦ ЗА НАЙ-ДОБРИЯ И НАЙ-ПРОВАЛИЛИЯ СЕ БГ ФУТБОЛИСТ ЗА 2011