Премиерът в оставка Бойко Борисов проведе в дома си в Банкя разговор с министъра на младежта и спорта Красен Кралев разговор за връщането на феновете по спортните състезания и за спазването на противоепидемичните мерки.

„Продължаваме много добре да управляваме мерките и затова мисля, че сега вече и в спорта може да се върнат хората в залите и стадионите“, отбеляза Борисов.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Имаме разписани стриктни протоколи с БФС за това как да се провеждат мачовете. Вчера мина безупречно. Имахме наблюдатели от Министерството на всеки мач и мерките бяха спазвани. Моля българските фенове да си слагат маски. Това е за тяхното здраве. В следващите две седмици, ако е низходяща тенденцията на заболеваемостта, ще се допуснат зрители и на състезанията на закрито“, обеща Красен Кралев

„Искам да се обърна към моите приятели, които виждам по стадионите. Това са големи легенди и имена в спорта. Знам, че гледат големите първенства. Да си отбележат има ли хора без маски на резервните скамейки по големите първенства и Шампионската лига. На Гонзо какво му пречи да си сложи маската и да даде личен пример на цялата агитка на Локо (Пловдив)“, препоръча Бойко Борисов.

„Само в България продължаваме... или сме най-напред във футбола, или сме най-напред в мисленето, на стадиона да не носят маска. Да гледат Неймар, Мбапе. Всичките излизат на смяна и си слагат маската на резервната скамейка. На трибуните Серхио Рамос стои с маска. Нашите по-велики ли са от тях? Правим всички усилия, за да върнем нормалността и футболистите да могат да усетят подкрепата на публиката. Ми дайте личен пример! Няма да ви се развали репутацията! Най-големите звезди в света го правят. Щом Меси и Роналдо са с маска, сложете и вие. Имитирайте тях“, добави премиерът.

„Ако дойдат на мач 20-30 човека повече, да не ги връщат и те да буйстват. Да направят нужната организация. Стадионите са големи, може да се направи така, че всички да се чувстват спокойни“, обърна се Борисов към Красен Кралев.