Президентът на БФС Борислав Михайлов чака сериозна помощ от премиера Бойко Борисов, научи БЛИЦ от достоверни източници. Босът на футбола ни разчита на министър председателя да уреди родната централа с регистрация в съда, каквато все още липсва. Както е известно, новоизбраният Изпълком през януари, още не е регистриран и на практика е нелегитимен, а решенията, които се взимат от комисиите, също нямат никаква стойност.

Една от причините за липсата на регистрация на новата управа е, че нито един от членовете на стария Изпълком не е подал молба за напускане и на практика старият Изпълком все още е действащ.

Въпреки че категорично отричат за липсата на регистрация, в БФС търсят начин, за да решат проблема. По време на гостуването на националния ни отбор в Кипър преди няколко дни Боби Михайлов се изцепил, че Бойко Борисов ще му реши проблема, а в замяна БФС след това ще помага на премиера.

Преди няколко дни пред БЛИЦ бившият член на Изпълкома Христо Порточанов отново потвърди, че на 21 октомври изтича мандата на стария Изпълком, в който членове бяха той, Стефан Орманджиев, Пламен Бобоков, Николай Цветин, Веселин Балевски, Красимир Георгиев и други. Именно старите членове трябва да изберат дата за Изпълком, на който да бъде гласувана дата за нов Конгрес, на който вече да бъде избран нов президент на БФС. От няколко дни се говори, че Пламен Марков ще поведе опозиция срещу настоящия президент Борислав Михайлов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ