Треньорът на Локомотив (Мездра) Бойко Величков беше бесен след цирка, който се разигра в Плевен. В мач от 27-ия кръг на Северозападната “В” група Спартак победи тима от Мездра с 5:0, като играч на гостите си вкара два автогола. Главният съдия Стоян Денев показа пет червени картона, три за футболисти на Локомотив (Мездра), изгони и треньорите на двата отбора.

“Това не отива на отбор с традициите на Спартак. Съгласен съм, че Спартак трябва да играе голям футбол. Това обаче е една куха пирамида, която няма да доведе до нищо добро. Ако си мислят, че това е футбол, жестоко се лъжат. Радваха се след мача, честитя им, но все още са на 4 точки зад нас, ако не беше БФС (на Локомотив Мездра бяха отнети 6 точки заради финансови проблеми). Искам да кажа на всички съдии, че много ми хващат клетвите, явно съм свързан с дявола. Исках да извадя отбора още в 25-ата минута. Но какво от това, на кого ще накривя капата. Това не беше футболен мач, а ритуално убийство на нашия отбор. Много е модерно да се говори за директиви. В този случай това не е директива, а закон”, беснееше Бойко Величков след мача.

“Мисля повече да не се занимавам с футбол. Ако Стоичков или Херо бяха на мое място, и те щ яха да реагират така. Ако бяхме играли футбол, щяхме да бием с разлика от 2-3 гола. Просто разликата в класите е огромна. Стоян Денев може и да не е взел пари, но със сигурност е имал благословията да ръководи срещата по този начин”, завърши треньорът на Локомотив (Мездра)./БЛИЦ