Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Спартак Плевен спечели дербито срещу Локомотив Мездра с 5:0 и излезе начело на Северозападната В група. Мачът завърши с пет червени картона и два автогола, пред 6000 зрители в Плевен. Преди кръга гостите от Мездра бяха в серия от 26 победи от 26 мача със 72 точки, тимът от Плевен беше на второ място със 71. След успеха Спартак се изкачи на върха със 74, а Локомотив вече е втори.

Мачът започна и продължи през цялото време с превъзходство на домакините от Плевен. В началото гостите опитаха да респектират с груба игра и още в 16-ата минута Валериев беше изгонен след два жълти картона. Пет минути по-късно реферът Стоян Денев вдигна жълт картон на Борисов, при което треньорът на Локомотив (Мездра) Бойко Величков нахлу на терена, за да протестира. Арбитърът му показа червен картон и го изгони на трибуните. В добавеното време на първото полувреме Спартак (Плевен) поведе с 1:0 след гол на Русев. Веднага след попадението играчите на гостите награбиха страничния съдия Светослав Стефанов, бутаха го, дърпаха го, имаше и удари, като разправията продължи 5 минути.

След укротяване на страстите реферът Стоян Денев изгони още един футболист от Локомотив (Мездра) – Апостолов. През второто полувреме Спартак продължи да натиска и удвои в 69-ата минута след гол на Станислав Краев. И след второто попадение лагерът на гостите заформи меле на терена. След подновяването на играта от центъра защитникът на Локомотив (Мездра) Борислав Павлов взе топката и тръгна към собствената си врата, вкарвайки си автогол за 3:0 в полза на Спартак (Плевен). В 76-ата минута отново той се запъти към вратата си, но този път топката му беше отнета в последния момент от Краев, който вкара за 4:0. Все пак в 81-ата минута Павлов си вкара втори автогол за крайното 5:0 за домакините.

7_1.jpg

Снимка: Plevensport.eu

През втората част мачът беше прекъсван няколко пъти заради разправии на играчи на Локомотив с рефера. При една от тях футболист на гостите си позволи да си свали гащите пред централната трибуна и това взриви атмосферата, след което последваха силни освирквания и още напрежение. В тези минута беше очевидно, че гостите търсят по всякакъв начин да нагорещят атмосферата, така че да се стигне до масови безредици и това да доведе до прекратяване на срещата по вина на домакините. В края на двубоя съдията Стоян Денев изгони трети футболист от Локомотив (Мездра) – Цветко Иванов, който го изрита с топката.

При едно от мелетата между футболисти на гостите, съдии и полицаи дете беше ранено, а запалянковците на Локомотив счупиха стъклата на пристигналата линейка, която искаше да окаже помощ на момчето.