Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Дисциплинарната комисия на БФС наказа легендата на "Левски" Божидар Искренов-Гибона с лишаване от правото да стои на резервната скамейка на юношеските отбори на клуба за 3 мача. Причината за санкцията е поведението на селекционера и мениджър на ДЮШ на "сините", който отправял обиди срещу длъжностните лица в дербито на 5-ия кръг в Елитната юношеска група до 19 години - ЦСКА - "Левски", завършило 2:2.

Сблъсъкът се игра на стадион "Академик", 4-ти км, в столицата, като "сините" водеха с 2:0, но "армейците" геройски се добраха до точката.

Футболистът от тази формация на ЦСКА Богомил Христов пък е наказан за 2 срещи.

Треньорът на ЦСКА при младшата възраст - Димитър Димитров-Трактора също е санкциониран. Спецът няма да води отбора си в 3 мача заради обиди към реферите.

Решенията на Дисциплинарната комисия на БФС по двата случая:

* По доклад от Елитна група до 17 г. (младша възраст): за нанесени обиди към длъжностно лице на основание член 34, алинея 1, точка 2 от Дисциплинарния правилник на БФС, Дисциплинарната комисия наказва треньора на ЦСКА Димитър Димитров с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 50 лева.

* По доклад от Елитна група до 19 г. (старша възраст): за нанесени обиди към длъжностно лице на основание член 34, алинея 1, точка 2 от Дисциплинарния правилник на БФС, Дисциплинарната комисия наказва селекционера на "Левски" Божидар Искренов с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 50 лева - за нанесени обиди към длъжностно лице на основание член 22, алинея 1, б-К от Дисциплинарния правилник на БФС.