Славия победи с 2:1 четвъртия в Югозападната "В" група Рилски спортист в контролна среща, състояла се на "Овча Купел". Така "белите" изпратиха 2011 година с успех, макар и в приятелски мач. Срещу "скиорите" треньорът Мартин Кушев пусна на терена само юноши на клуба и футболисти, които взе на проби. За Славия в днешната среща играха общо 20 футболисти, като 8 от тях са на тестове.

Попаденията за успеха на "белите" вкараха Божидар Васев и Ис Яхо. В 39-ата минута юношата на клуба попадна в прегръдките на съотборниците си. Даниел Васев напредна през центъра, пусна в коридор към Спас Георгиев, той навлезе в наказателното поле на гостите и пусна към влизащия на скорост Божидар Васев, който със силен изстрел опъна мрежата на Рилски спортист - 1:0. Както е известно, талантът преживя неприятна случка през август, когато беше наръган с нож след сбиване в района на НДК. И с днешното си отлично представяне Божидар показа, че е голям талант, който ще се бори със зъби и нокти за титулярното място в мъжкия тим на "белите" през пролетния полусезон.

Четири минути след началото на второто полувреме селекцията на Мартин Кушев стигна до втори гол чрез Ис Яхо. Каращият проби в Славия французин се разписа след подаване на младежкия национал Самир Аяс. Последният е собственост на втородивизионния Банско, като Кушев също го тества днес.

В 51-ата минута гостите от Самоков намалиха резултата чрез Кирил Александров, който се разписа след центриране на опитния Васил Киров. До края не падна ново попадение и Славия се поздрави с успеха - 2:1.

Съставът на Славия
: Вълков, Дреновички, Том, Роман, Даниел Васев, Стойков, Петер, Божидар Васев, Георгиев, Ставрич, Яник (Луков, Огнянов, Цекин, Добревски, Славов, Петров, Калоянов, Ис Яхо, Самир Аяс)