Президентът на Славия Венцислав Стефанов заяви, че прави опит да върне на "Овча Купел" Чавдар Янков и Георги Петков.

"Вратата на стадион "Славия" винаги е отворена за тях, както и за Райс М`Боли. Те са си наши момчета", коментира босът на "белите" след победата с 2:1 в контролата срещу Рилски спортист.

"Проблемът при Чавдар е, че той все още има действащ договор и ситуацията е доста сложна. Но ще се водят преговори", каза Стефанов за халфа, който в момента се лекува от тежка контузия, която получи през август.

За последно Янков игра в Ростов, но договорът му за преотстъпване в руския клуб изтече. Юношата на Славия е собственост на Металург (Донецк). Контрактът му с украинците е до края на сезона.

"Положението при Гошо Петков е сходно, понеже той също е обвързан с контракт, но аз лично бих приветствал едно евентуално негово завръщане. Ще направя опит да ги върна и двамата в Славия", каза Стефанов.

Бившият вратар на "Левски" в момента е играч на кипърския Еносис (Паралимни) и има договор за още една година.

"Със сигурност ще има промени в Славия. Ще се разделим с доста футболисти, но първо трябва да видя парите на масата, а не само да се говори за интерес, тъй като и аз имам много интереси", коментира Венци Стефанов, добавяйки, че е останал доволен от играта на отбора му в днешната контрола с Рилски спортист - "Днес играха юношите и няколко момчета, които дойдоха на проби. Аз нашите си ги знам, а от тези на проби ми хареса Милан Ставрич, който вече е част от отбора."