След тридневната почивка, която спортно-техническият щаб на Черноморец даде на футболистите, днес всички играчи се събраха за първа тренировка преди дербито със Славия. Двубоят от 27-ия кръг на "А" група е в събота от 20:00 часа на стадион "Лазур".

Добрата новина за Красимир Балъков и неговите помощници е, че след победата с 3:0 над Спартак във Варна, всички футболисти са здрави и тренират нормално.

Георги Божилов, който пропусна последния шампионатен двубой поради контузия в глезена, вече е напълно възстановен и тренира със своите съотборници. Александър Стоимирович навлиза в кондиция и също е напълно готов за игра. Продължава възстановяването на капитана Пламен Крумов, който вече тренира на по-високи обороти във фитнес залата на стадион "Лазур", както и на вратаря Пламен Колев, който се чувства значително по-добре след претърпяна мускулна травма.

В щаба на "акулите" няма наказани футболисти и всички ще бъдат на разположение на мениджъра Красимир Балъков. Както той самият сподели на пресконференцията след мача във Варна, най-важното в подготовката за мача с "белите" е доброто и пълноценно възстановяване на играчите. Двубоят със Славия се очаква с голям интерес от привържениците на "акулите", защото този мач се явява пряк сблъсък в борбата за челно класиране, като погледа на бургаския тим е насочен към шестото място в крайното класиране на шампионата. /БЛИЦ