ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият нападател на Левски Валери Божинов разказа интересна история, свързана с настоящия треньор на ЦСКА Саша Илич. Двамата се засичат като футболисти в Партизан.

"Отивам на преговори в Сърбия, за Партизан. Казах им, че по-малко за определена сума няма да дойда. Те ми се помолиха, казаха ми, че правят отбор за Шампионска лига. Взеха ми билет и отидох в Белград. Влязох в офисите и им казах, че за тези пари няма да подпиша. Те ми обясниха, че Саша Илич е тяхна легенда", разказа Божинов при гостуването в "На Кафе" по NOVA.

"Казаха ми: "Никой не трябва да взима повече пари от Саша Илич. Ако разбере, че някой взима повече от него - голям проблем", допълни Божинов, който в крайна сметка се съгласява на предложената му заплата и подписва с Партизан.

"Започваме тренировки и заминаваме към Словения на лагер. В автобуса отидох при него и го питах. Той ми отговори с "Ти луд ли си? Няма такова нещо", после му разказах за заплатата и Саша каза: "Ето ти взимаш повече от мен", припомни си Валери Божинов с усмивка.

Божинов разкри също, че Христо Стоичков лично го е убеждавал да премине в Барселона, но той е отказал. "Имал съм много треньори, всички са били важни и съм научил много. Любим, който винаги съм уважавал и ценял, това е Христо Стоичков. Той беше на националния отбор и тогава за малко да се класираме на Световното", коментира Божинов. 

"Той ми беше като баща, от гледна точка, че много ми беше помагал. Беше дошъл на крака да ме вземе в Барселона. Тогава отказах да отида, бях лоялен към италианците. Ако върнеш лентата назад и сега ти се обадят Барселона и дойде Христо Стоичков, със сигурност ще погледнеш по друг начин на нещата", допълни Божинов.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!