Нападателят Валери Божинов обяви, че остава в Ботев (Враца), където от вчера треньор е Антони Здравков. След напускането на Сашо Ангелов се заговори и за раздяла със звездата. 

Божинов също така защити Живко Миланов след изказването на Петър Курдов по адрес на капитана на Левски. 

"Продължавам да играя за Ботев (Враца). Надявам се скоро да прекъснем негативната серия. Целта пред нашия отбор е да спечели колкото се може повече точки до края на шампионата. Най-важно е да изпитваме удоволствие от футбола и да се забавляваме", каза Божинов пред колегите от "Гонг".
 
Бившият национал е доволен, че отново ще има възможност да работи със Здравков. "Радвам се, че Тони Здравков стана треньор на нашия отбор. Познавам го добре, тъй като съм работил с него в Левски. Именно той ме привлече първия път на "Герена". Здравков имаше възможност да работи и в Лудогорец, където със сигурност е научил много. Надявам се да го пренесе в Ботев (Враца). Здравков ми направи много добро впечатление. Личи си, че през последната година е претърпял развитие. Разбира се, че не може да сравняваме Лудогорец с Ботев (Враца). Там качеството е много по-високо, но въпреки това смятам, че разполагаме с добри футболисти и имаме сили да постигнем положителни резултати", каза още Божинов. 
 
"Моят баща Сашо Ангелов е легенда на Ботев (Враца) и това не е само мое мнение, а на още много хора. Не е случайно изказването на ръководството и кмета на Враца, че вратите на клуба винаги са отворени за него. Той даде много на отбора, но във футбола няма нищо вечно", коментира нападателят. 

"Ако е някой друг футболист, човек все пак може да си помисли нещо. Залагам си името и авторитета, че Живко няма как да е играл срещу Хубчев. Това никога не може да се случи. Той обича Левски и се хвърля във всеки мач на 100%. Много добре го познавам и знам какъв футболист и човек е. Играли сме заедно в Левски. Няма да позволя на никой да петни името му. Смятам, че Левски и самият Петър Хубчев трябва да излязат с позиция по този случай и да опровергаят тези измислици. Уважавам Петър Курдов, тъй като е дали много на Левски като футболист, но не може някоя сутрин да се събуди и да говори подобни неща. Може да критикува, но не да набеждава. Живко сам си призна след мача с Ботев, че не е изиграл добър мач, но това не означава, че не е искал да играе. Роналдо и Меси също са имали слаби периоди, но никой не е говорил подобни измислици", каза Божинов, защитавайки своя добър приятел и бивш съотборник в Левски.

"Прави ми впечатление, че когато Левски побеждава, всички мълчат и не се появяват. Когато обаче загуби един мач, доста хора само критикуват. Всеки отбор може да загуби. Левски ще бъде силен, когато е обединен. Проблем през клуба е късата резервна скамейка. Излязат ли двама-трима играчи, няма кой да ги замени", добави Божинов. 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020