Нападателят на “Левски” Валери Божинов изрази съжаление, че не е вкарал гол на ЦСКА през изминалия сезон и обяви, че негов приоритет е да остане при “сините” и да вкара на “червените”.

„”Левски” ми е приоритет, защото единствен ми подаде ръка. Ще разговаряме с г-н Иванов, моето желание е да остана, защото ми харесва. Но не всичко зависи от мен. Може треньорът, който още не знаем кой ще бъде, да иска друг нападател. Има интерес от страна на Бурса, но не мога да кажа нищо по-конкретно. Парите не са най-важни. Искам “Левски” да е силен. Смятам, че с Георги Иванов ще бъде точно такъв, без да е моя работа да коментирам тези неща“, каза Божинов при награждаването си за играч на 40-ия кръг в “А” група.

„През моята кариера съм играл за много пари, но невинаги това ме е правило щастлив. Липсваше ми това, че не можех да практикувам, да играя мачове. Трябват ми двубои, за да покажа това, което имам като талант“, добави Божинов.

„Вкарах на всички отбори от първата седмица с изключение на ЦСКА. И това ми тежи. Ако остана в “Левски”, това ще е моят приоритет. Искам да вкарам на ЦСКА и да ги победим. В Италия обичах да бележа срещу грандовете, а тук не успях само да вкарам на ЦСКА”, сподели още 28-годипшният нападател.

„Вие казвате, че българското първенство не е добро, но ако е така Любо Пенев не трябва да вика футболисти от тук в националния. Той може да си позволи 7-8 футболисти от чужбина, а всички други са от А група. Г-н Пенев гледа, преценява и решава. Моето желание е да се върна в националния отбор”, завърши Божинов.