Валери Божинов изгледа победата на „Левски“ над „Ботев“ (Враца) с 2:0 в контролна среща. Нападателят вчера подписа договор с втородивизионния италиански Тернана. Той благодари на клуба, на Георги Иванов и на феновете на „сините“.
 
"Не съм крил моето желание, да се завърна в Италия, където започна кариерата ми. Благодаря на г-н Иванов, който прояви разбиране и излезе пич в цялата ситуация, а можеше да каже – оставаш. Седнахме да си поговорим мъжката на четири очи. Разбра ме. Все пак е играл доскоро. Той е интелигентен човек. Благодарение на него и на „Левски“ се стигна до трансфера ми в Тернана“, заяви Божинов.
 
„Видях какво означава „Левски“. Играл съм в доста отбори с голяма публика, но това, което видях на юбилея за 100-годишнината, беше нещо незабравимо. Може би много малко фенове могат да направят това, което направиха привържениците на „Левски“. Не съм казал сбогом на „Левски“, за да може след няколко години да имам отворена врата за "Герена". Не казвам, че ще се върна да играя в „Левски“ или в България, а ако се наложи, да знам, че винаги съм добре дошъл тук“, добави нападателят
 
„Пожелавам успех на националния отбор в Баку на 9-ти. Сигурен съм, че ще победят. Съжалявам за Ивелин Попов. Той е футболист, на когото най-много се разчита и може да импровизира. Мисля, че който и да влезе на неговото място, ще победим. Най-важни за 3-те точки“, завърши Валери Божинов.