Нападателят на Парма Валери Божинов ще е на върха на атаката на България в днешната контрола срещу Шахтьор (Донецк). Проверката стартира в 19:00 часа на стадион "Ататюрк" в Анталия и няма да бъде предавана директно по нито една телевизия.

Партньор на Божинов в атака се очаква да започне Димитър Рангелов, а Валери Домовчийски ще се появи в по-късен етап на мача.

Големите въпросителни пред Станимир Стоилов са в линията на защитата, след като в София останаха тръшнатите от грипен вирус Пламен Николов и Станислав Манолев. Не е изключено днес Мъри да използва Станислав Ангелов като централен защитник заедно с Веселин Минев. Десен бек ще бъде Иван Бандаловски, а отляво Живко Миланов.

Защитникът на Берое Иво Иванов ще дебютира днес за "А" тима. Той ще е резерва срещу Шахтьор (Донецк), но ще се появи в игра в по-късен етап на двубоя в Анталия.

В халфовата линия се очаква титуляри да бъдат Благой Георгиев отляво и Димитър Телкийски отдясно. В центъра ще застанат Чавдар Янков и Стилиян Петров. Капитанът на Астън Вила тренира само два пъти тази седмица, но е готов да играе поне едно полувреме срещу носителя на Купата на УЕФА. Стенли ще изведе България с капитанската лента тази вечер.

На вратата по едно полувреме ще си разделят Димитър Иванков и Николай Михайлов. /БЛИЦ

Вероятният стартов състав на България: Димитър ИВАНКОВ (Бурсаспор, Тур), Иван БАНДАЛОВСКИ (Локо Сф), Станислав АНГЕЛОВ (Енерги, Гер), Веселин МИНЕВ (Левски), Живко МИЛАНОВ (Левски), Стилиян ПЕТРОВ (Астън Вила, Анг), Чавдар ЯНКОВ (Дуисбург), Димитър ТЕЛКИЙСКИ (Левски), Благой ГЕОРГИЕВ (Терек, Рус), Димитър РАНГЕЛОВ (Борусия Дортмунд, Гер), Валери БОЖИНОВ (Парма, Ит)

Резерви: Николай МИХАЙЛОВ (Твенте, Хол), Иво ИВАНОВ (Берое), Георги СЪРМОВ (Левски), Иван СТОЯНОВ (ЦСКА), Станислав ГЕНЧЕВ (Васлуй, Рум), Валери ДОМОВЧИЙСКИ (Херта, Гер)